Domain, Hosting & Support

Domain

Κατοχύρωση Domain Name

Το όνομα χώρου (domain name) μιας ιστοσελίδας είναι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες για την επιτυχία της. Εντούτοις, αν δεν είμαστε προσεκτικοί, το domain που θα κατοχυρώσουμε μπορεί να σαμποτάρει τη σελίδα μας. Μια σελίδα με το δικό της όνομα χώρου έχει μεγαλύτερο κύρος για τον επισκέπτη, και είναι πιο εύκολο να θυμάται τη διεύθυνση. Επιπλέον, το site θα έχει σημαντικό όφελος όσον αφορά το Search Engine Optimization (SEO), για να εμφανίζεται πιο ψηλά στα αποτελέσματα της αναζήτησης. Βέβαια, υπάρχουν πολλοί παράγοντες για το SEO, αλλά το όνομα Domain είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Τι είναι το domain name

Το όνομα χώρου (domain name) είναι το όνομα μιας ιστοσελίδας-site στο internet. Τα domain names είναι μοναδικά και χαρακτηρίζουν την ιστοσελίδα στην οποία αναφέρονται. Ένα domain name αποτελείται από το πρόθεμα ( πχ. το όνομά σας , η επωνυμία της εταιρείας σας) , και μια κατάληξη (TLD). Η κατάληξη προσδιορίζει το αντικείμενο ενός website ή αποτελεί γεωγραφικό προσδιορισμό. Για κάθε χώρα υπάρχει μια μοναδική τέτοια κατάληξη (πχ. .gr για την Ελλάδα, .de για την Γερμανία). Έτσι λοιπόν για παράδειγμα η κατάληξη .com, που χρησιμοποιείται διεθνώς, σχετίζεται κυρίως με εμπορικά domain names, οι δημοφιλείς καταλήξεις .net, .org, .biz, .info χρησιμοποιούνται από εταιρίες και ιδιώτες σε όλο τον κόσμο, ενώ καταλήξεις όπως .gr προσδιορίζουν την γεωγραφική θέση του ονόματος και κατ’επέκταση του ιδιοκτήτη.

Διαδικασία κατοχύρωσης domain name

Αφού προχωρήσετε σε έλεγχο διαθεσιμότητας για να διαπιστώσετε αν το domain name που σας ενδιαφέρει είναι διαθέσιμο προς κατοχύρωση. Οταν κατοχυρώνετε ένα νέο domain name ή μεταφέρετε ένα υπάρχον domain κάτω από τον δικός μας server , αλλάζοντας τους nameservers του, χρειάζεται κάποιος χρόνος μέχρι το όνομα να ενεργοποιηθεί και να είναι προσβάσιμο από όλους στο internet. Αυτό συμβαίνει γιατί οι internet providers θα πρέπει να ενημερωθούν για την αλλαγή. Η διαδικασία αυτή τυπικά μπορεί να κρατήσει 48 – 72 ώρες. Η Little Monster αναλαμβάνει την όλη διαδικασία κατοχύρωσης και αγοράς του domain name που προτιμάτε για την ιστοσελίδα σας.

Web Hosting

Web Hosting

To web hosting είναι ένα μια διαδικτυακή υπηρεσία που επιτρέπει σε ιδιώτες και εταιρείες να διαθέτουν μία ιστοσελίδα συνεχώς αναρτημένη στο Διαδίκτυο, χωρίς να χρειάζεται να επιβαρύνονται με το κόστος του ανάλογου εξοπλισμού (π.χ. εξυπηρετητές) ή την ανάγκη εξυπηρέτησης μεγάλου αριθμού εξωτερικών συνδέσεων και εύρους σύνδεσης. Αυτό το αναλαμβάνουν οι εταιρίες φιλοξενίας ιστοσελίδων που προσφέρουν χώρο στον διακομιστή τους καθώς και μέρος της σύνδεσής τους στο δίκτυο. Ο όρος Web Hosting αναφέρεται στη διαδικασία με την οποία ο ιδιοκτήτης μίας ιστοσελίδας ενοικιάζει χώρο σε υπολογιστές (διακομιστές) για να τοποθετήσει τα αρχεία του ή και την ηλεκτρονική αλληλογραφία του. Τα αρχεία αυτά, που στοιχειοθετούν την ιστοσελίδα του, προσφέρονται μέσω ασφαλούς δικτύου αδιάλειπτης παροχής στους επισκέπτες. Η Little Monster αναλαμβάνει την όλη διαδικασία αγοράς χώρου φιλοξενείας για την ιστοσελίδα σας, καθώς και εγκατάσταση της ιστοσελίδας σας στον χώρο αυτό.

Support

Διαχείριση Ιστοσελίδων

Πέρα από την κατασκευή και την προώθηση ιστοσελίδων εξίσου σημαντική είναι και η διαχείριση ιστοσελίδων. Διαχειριζόμαστε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, την ιστοσελίδα της εταιρίας σας και όλες τις συμπληρωματικές υπηρεσίες που αφορούν την παρουσία σας στο internet, εξασφαλίζοντας μια άρτια και συνεπή παρουσία.

Γιατί είναι απαραίτητη;

Εκτός από την κατασκευή και την προώθηση ιστοσελίδων εξίσου σημαντική είναι και η διαχείριση ιστοσελίδων. Διαχειριζόμαστε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, την ιστοσελίδα της εταιρίας σας και όλες τις συμπληρωματικές υπηρεσίες που αφορούν την παρουσία σας στο internet, εξασφαλίζοντας μια άρτια και συνεπή παρουσία. Αναθέτοντας σε κάποιον τη διαχείριση της ιστοσελίδας σας εξασφαλίζετε τη συνεχή βελτίωση της και την διαρκή ενημέρωση υφισταμένων ή καινούργιων πελατών σας γύρω από το αντικείμενο σας στο internet. Μια παρατημένη ιστοσελίδα προκαλεί αρνητική εικόνα για εσάς και την επιχείρηση σας.

Support what we do

Τι κάνουμε

Επενδύουμε σε μακροχρόνιες σχέσεις. Υποστηρίζουμε τεχνικά και λειτουργικά τα έργα που παραδίδουμε και στεκόμαστε συνέχεια δίπλα στους πελάτες μας με συμβουλευτικό ρόλο, ώστε να αισθάνονται την ασφάλεια πως πάντα θα υπάρχει κάποιος να ξετυλίγει το κουβάρι της τεχνολογίας για αυτούς.

  • Διαχειριση σελιδων και περιεχομενου

  • Εισαγωγη δεδομενων, ανανεωση προϊοντων σε e-Shops (data entry)

  • Εκπαιδευση χρησης και διαχειρισης της ιστοσελιδας σας

  • Στοχευσεις σε μηχανες αναζητησης και διαχειριση διαφημιστικων καμπανιων

  • Αναβαθμιση λογισμικου και τροποποιησεις

  • Συνδεση με τα social media

Support method

Η μέθοδος μας

Ανανεωση Περιεχομενου

Ανανέωση κειμένων, εικόνων, διαφημιστικών (banner) κτλπ.

Ομαλη Λειτουργια

Σωστή λειτουργία της ιστοσελίδας και υποστήριξη.

Συμβουλες Βελτιστοποιησης

Συμβουλές & προτάσεις για αναβαθμίσεις ιστοσελίδας.

Ανανεωση Λογισμικου

Αναβαθμίσεις του CMS & διορθώσεις τυχόν σφαλμάτων.

Μετρηση & Reporting

Εβδομαδιαία ανάλυση επισκεψιμότητας

Ασφάλεια

Ασφαλη και ανανεωμένο το site ή το e-shop σας.

About

Η Little Monster είναι μια εταιρεία web design και digital marketing, που εστιάζει στην ποιότητα, την καινοτομία, και την ταχύτητα. Αξιοποιήσαμε την τεχνολογία για να φέρουμε αποτελέσματα με σκοπό την αύξηση των πελάτων μας.

Contact